Freds-choice

“Mijn passie en mijn kracht zijn jouw persoonlijkheid vertalen naar een uniek sieraad.”

“Welkom bij Fred’s Choice!

Ik ben Fred Person. Al ruim 25 jaar ontwerp ik met veel passie exclusieve sieraden. Mijn basis ligt in Nederland, maar ook daarbuiten heb ik een klantenkring. 

Onder de naam Fred’s Choice ontwerp ik unieke sieraden, exclusief en persoonlijk, met mooie karaktervolle edelstenen en heel veel oog voor details, afwerking en materiaalgebruik.

Creativiteit vraagt om een open mind. Nieuwsgierig in het leven staan, soms wat opstandig of controversieel zijn. Emotie is belangrijk. Mijn creativiteit en inspiratie komen van mijn reizen en ontmoetingen, op zoek naar unieke stenen en materialen en ik word geïnspireerd door mensen uit alle windstreken, beelden, kleuren….

Hoe gaat het in zijn werk?

Samen starten we jouw sieraad met een idee, een gevoel of een specifieke aanleiding. Van dierbare erfstukken maak ik nieuwe sieraden, zonder dat de emotie verloren gaat. Edelstenen of diamanten die je misschien als familiestuk bewaart, kan ik een nieuw leven geven in een uniek, handgemaakt sieraad. Zo verbind ik verleden, heden en toekomst.

Jouw eigen inbreng voor het ontwerp is meer dan welkom, maar geen must. Ik kan ook heel goed met een globaal idee aan de slag. Samen creëren we een ‘piece unique’. Juist het samen creëren ervaren klanten als een unieke ervaring. Daar is tijd voor nodig. Het gaat hier niet om bandwerk, maar handwerk. Eerst bespreken we je wensen voor het type/stijl sieraad. Op basis hiervan wordt een schetsmatig ontwerp gemaakt. Als we ons daarin kunnen vinden maak ik een schets en/of een 3D-ontwerp. Vervolgens wordt het sieraad vakkundig gemaakt. Zo creëren we een sieraad dat tijdloos is en jouw persoonlijke signatuur draagt. Een sieraad voor het leven dat elke dag net een tikje onvergetelijker maakt….

Presenteren en bewaren in stijl

Sieraden zijn meer dan een mooi object. Ze hebben emotionele waarde. Een mooie verpakking versterkt die betekenis. Fred’s Choice heeft zich uitgebreid georiënteerd op de perfecte verpakking. Elk sieraad zit in een elegante box. Samen vormen ze een mooi bezit voor jezelf of een indrukwekkende gift aan een geliefde. 

Verantwoorde sieraden

Bij mijn werkwijze staat ethiek hoog in het vaandel.
Zo koop ik mijn edelstenen in bij onafhankelijke leveranciers en houd ik mij aan de afspraken die gemaakt zijn tijdens het Kimberley Proces.
Al mijn sieraden zijn kinderarbeidvrij. 

“Fred’s Choice – waar creatie en emotie samensmelten tot jouw sieraad.”

Neem op mijn website alvast een kijkje in de Fred’s Choice collectie
 en proef de invloeden van stijlen, tradities en tijdperken.

 

Mijn showroom bevindt zich aan de Keizersgracht in Amsterdam.
Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek, als startpunt van iets moois, voor jezelf of iemand die je wilt verrassen.
Je bent heel welkom.”

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.